Tapijt

Tapijt is en was altijd het meest gebruikte type vloerbedekking in Nederland. Die status was te danken aan een combinatie van aantrekkelijke eigenschappen. De eerste daarvan is dat er volop variatie is. Tapijt is in zo veel verschillende kleuren, motieven en structuren verkrijgbaar dat er voor elke ruimte en ieder interieur wel iets passends is te vinden.

Tapijt heeft een geluiddempend effect

Niks vervelender dan een ruimte met een slechte akoestiek. Een groot voordeel van stoffen materialen in uw woonkamer is dat ze het geluid dempen.

Tapijt zorgt voor sfeer in uw interieur

Wanneer u kiest voor een vloerkleed of vloerbedekking zult u gelijk merken dat de sfeer in de ruimte behagelijker is. De ruimte wordt door het kleed minder kil. U kunt hierbij spelen met texturen, kleur en verschillende soorten afwerkingen van het kleed.

Tapijt is warmte-isolerend, dus energiebesparend

Een vloerkleed houdt de warmte in een huis vast. Op blote voeren lopen of spelende kinderen op de vloer is met een vloerkleed geen probleeem. Door een ondertapijt neer te leggen, zorgt u voor een verbeterde isolatie. Deze isolerende werking heeft in de winter een flink effect op uw energierekening. Zo haalt u de kosten van een mooi tapijt er wel uit! U kunt overwegen om uw vloerkleed in de zomer op te bergen, aangezien u de isolerende werking dan minder nodig heeft.