Laminaat en PVC vloeren

Laminaat werd in 1977 voor het eerst gebruikt voor vloeren. De ontwikkeling van laminaat is sindsdien sterk geprofessionaliseerd, waardoor laminaat één van de meest verkochte vloersoort is geworden.

Dat kan eigenlijk ook niet anders want door de vele soorten en kwaliteiten is er tegenwoordig heel wat mogelijk met laminaat, van de kleine portemonnee tot de wat beter gevulde.
Of je nu op zoek bent naar een antieke vloerlook of een traditionele houten vloeren look of zelfs een natuursteenlook eigenlijk is alles mogelijk. Een laminaatvloer is nagenoeg op ieder ondergrond aan te brengen, is zeer eenvoudig in onderhoud, regelmatig stofzuigen en dweilen is ruim voldoende.

PVC vloeren

Momenteel zijn PVC-vloeren enorm populair. Deze vloeren zijn namelijk zeer onderhoudsvriendelijk en hebben absoluut een hele harde toplaag. Daarnaast zijn de kleuren en dessins zeer realistisch.

PVC vloeren zijn houtvrije parketvloeren. Ze zijn gemaakt van kunststof en bestaan uit verschillende lagen PVC.

PVC vloeren zijn ontwikkeld als alternatief voor laminaat, parket en natuursteen. Ze bieden veel voordelen, zoals een ruim assortiment in uiteenlopende kleuren en patronen, een kras vaste toplaag waardoor de levensduur van de vloer wordt verlengd en een gunstige prijs/kwaliteit verhouding.

Doordat een PVC vloer van kunststof is gemaakt, is deze goed bestand tegen water, dus ook geschikt voor de badkamer, keuken en voor in het toilet. Uiteraard kan de vloer ook goed in de andere ruimtes van het huis geplaatst worden. Kortom, PVC vloeren zijn veelzijdig en geschikt voor elk huishouden.